Hejtorps gårdsmejeri grundar sig på kärleken till djuren och osten.
Kristina Carlsson började med att göra ost hemma i sitt kök 2005, efter det gick hon kurser i hur man producerar ost professionellt. 2007 byggdes det mejeri och sedan dess har det blivit ett väletablerat gårdsmejeri som har getost i runt 20 olika sorter. 

Hejtorp i sitt esse

En viktig del på Hejtorp är att ta tillvara på de tillgångar som finns, på många gårdar slaktas tyvärr killingarna mycket unga och utan att ta tillvara på köttet.
På Hejtorp så tas både kött och skinn om hand efter att killingarna fått vara slyrensare över sommaren och hålla landskapet öppet på olika öar
.


Det finns alltid ost i disken, under sommaren har vi även lunch och fika med våra råvaror i fokus tillsammans med här och närodlat.
På hyllorna hittar ni andra lokala mathantverk såsom marmelader, olja,mm mm.

I frysen finns glass, ostkaka och killingkött.

Välkommna!
För visst blir väl livet alltid lite godare med ost.

"Det bästa med mitt jobb är att få vara med från att gräset växer till de färdiga ostarna."
- Kristina Carlsson

Närheten till djuren & naturen

Adress: Hejtorp, Doverstorp 612 93 Finspång
Mailadress: hejtorp@doverstorp.se
Telefonnummer 070 592 27 17